Size özel içerik için ait olduğunuz grubu seçin

Milan Raporu 2017

Bu sene bir kez daha dünya tasarım endüstrisinin ve basının ilgisi Milan'a odaklandı. 2017 Salone del Mobile sergisi 350.000 ziyaretçi çekti. Yoğun şehir merkezinde, büyük markaların ve yeni ortaya çıkan tasarımcıların yan yana sergilendiği bu fuar, gelecek iki yılda ana akıma dahil olacak tasarım trendlerini belirlemek için doğru yerdir. İç tasarım ekibimiz fuarı ziyaret etti ve tasarım geleceğine dair birçok anlayışla birlikte geri döndüler Bizim için sergiyi tanımlayan en iyi altı trend şunlardı:

Sıcak Renkler

Geçen yılın sergisinde çok belirgin olan sıcak metal trendi daha da güçlenerek 2017 yılına taşındı. Genellikle ahşap ve porselen gibi dokunsal materyallerin yanında detay olarak kullanılan pirinç, bakır ve kırmızı altın göze çarpıyordu. Ancak bu yıl bazı tasarımcılar, tüm parçaları bakır olarak seçip bu trendi bir adım ileriye taşıdı. Nika Zupanc'ın De Castelli için tasarladığı bakır Longing dolabı buna örnek gösterilebilir. Dolap, her biri kendine ait kalp şeklindeki anahtarları ile zarif metal cepheli bir grup küpten oluşuyor.

Photo left Nika Zupanc for De Castelli www.decastelli.com, Photo credits: Massimo Gardone
Photo right: GROHE Allure Brilliant in warm sunset

Y Kuşağı Pembesi

Sadece 2017'nin rengi olmakla kalmayıp görünüşe göre tüm bir jenerasyonu tanımlayan Y Kuşağı Pembesi, yapay açık pembeden tamamen uzak yumuşak ve ten rengine yakın bir tondur. İster Sé için zarif bir döşemelik kumaşta ister modern bir görünüm için sıcak kırmızı bir rengin yanında olsun fuarın her yerinde onu görmek mümkündü. GROHE'nin bağımsız bahçe duşu bu rengi bahçeye taşırken, Casina'nın showroomu bu renge boyanmış ve onu sıcak ve nötr bir fon olarak kullanıyordu.

Photo credit left: Attilla Hartwig GROHE Essence Stand-alone shower
Photo credit right: Le Refuge The Invisible Collection

Taş ve Mermer

Geçen yıl masa üstlerini ve lamba tabanlarını süsleyen mermer, 2017 yılında çok daha fazla yüzeyde yer alıyor. Diğer lüks taşlar da yükselişteydi. Granit, daha sert ama lüks bir tarz katarken, Merdiani sıcak bir dokunuş ekleyerek metal ayaklı mermer masalar sergiledi. Genel olarak cazibeli bir havası var ama aynı zamanda bu belirsiz dönemlerde kalıcılığın getirdiği bir tür sıcak karşılama hissini uyandırıyor.

Photo credit: MERIDIANI, SHINE - ABEL console, Designer ANDREA PARISIO

Kaynak odaklı tasarım

Tüm bu lüksün arasında, bu sene fuardaki markalar değerli kaynakları koruma ihtiyacını daha iyi benimsemişti. Sergilenen birçok ürün geri dönüştürülmüş materyallerden seri olarak üretilebilecek şekilde tasarlanmıştı. Emeco’nun Jasper Morrison tarafından tasarlanan 1Inch koleksiyonu geri, dönüştürülmüş alüminyum çerçevelerden yapılmış masalar ve sandalyelerden oluşuyordu ve bunların yüzeyleri için geri dönüştürülmüş çeşitli materyaller kullanılmıştı. Geri dönüştürülmüş plastikler konusunda uzman bir şirket olan EcoPixel, Atelier Mendini'ye ait Chaise Longue “ALEX” ile geri dönüştürülmüş materyallerin kullanıldığı bir geleceğin ne kadar canlı ve modern olabileceğini gösterdi

Photo credit: “Chaise Longue ALEXby Atelier Mendini made of ecopixel sustainable material www.ecopixel.eu”

Akıllı Evler

Fuardaki gündem maddelerinden biri ev teknolojisinin birçok açıdan gelişmesiydi. Hem akıllı hem de güzel nesnelerden oluşan entegre teknolojiye eğilim olduğunu fark ettik. TV'ler ve hoparlörler eve kusursuz şekilde uyum sağlayan mobilyalar gibi görünmeleri için tasarlanmıştı. Evi daha doğal, akıllıca ve sezgisel şekilde aydınlatma için uzaktan kontrol sağlayan Ikea Home Smart ve Flos Smart Control akıllı ev teknolojisinde lider konumda bulunuyor. Piyasaya sürdüğümüz, sızıntıları belirlemek için tasarlanan akıllı su izleme sistemi GROHE Sense ise akıllı evin geleceğine ışık tutuyor.

All about GROHE Sense