GROHE İnternet Sitesi Aydınlatma Metni ve Çerez Politikası

GROHE

Bu aydınlatma metni, veri sorumlusu sıfatıyla Grome İç ve Dış Ticaret A.Ş. (“Grohe”) ait https://www.grohe.com.tr/ internet sitesini (“internet sitesi”) ziyaretiniz sırasında internet sitesi üzerinden işlenecek kişisel verileriniz hakkında 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“Kanun”) ve ilgili mevzuata uygun bir biçimde ilgili kişi sıfatıyla sizleri bilgilendirmek amacı ile hazırlanmıştır. Ayrıca işbu metinde sitemizde hangi amaçlarla hangi tür çerezlerin kullanıldığı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğiniz bilgileri sizlere sunulmuştur. Bu aydınlatma metni 17.12.2019 tarihinde güncellenmiş olup, beyanın şirketimizce kısmen veya tamamen yenilenmesi halinde yürürlük tarihi güncellenecek ve internet sitemiz aracılığıyla ile ilgili kişilerin erişimine sunulacaktır. Şirketimizin işbu aydınlatma metnine ilişkin değişiklik yapma hakkı saklıdır.

LOG KAYITLARI

Internet Sitesi’ni ziyaretiniz esnasında tutulan log kayıtları ile ziyaretiniz kayıt altına alınmaktadır ve şu veriler işlenmektedir: Erişilen web sayfasının adı, erişim tarihi ve saati, Greenwich Ortalama Saati ile saat arasındaki fark, erişim durumu, aktarılan veri miktarı, tarayıcı türü ve sürümü, kullandığınız işletim sistemi, yönlendiren URL (daha önce Web Sitesi ziyaret edildi), IP adresiniz ve talep eden sağlayıcı. Bu veriler İnternet Sitesi’nin güvenliğini sağlamak için gereklidir ve Kanun’un 5’inci maddesinin 2’nci fıkrasının f) bendi gereğince veri sorumlusunun meşru menfaati kapsamında işlenmektedir. Log kayıtları, işlendiği süre zarfında ortaya çıkan somut ihlalleri netleştirmek veya kanıtlamak gerekmedikçe 7 gün süreyle işlenir ve bu süre sonunda silinir.

BARINDIRMA/HOSTING

Grohe olarak çevrimiçi varlığımızı sağlamak amacıyla barındırma hizmet sağlayıcıları vasıtasıyla İnternet Sitesi barındırma/hosting hizmeti alınmaktadır. Barındırma işlemleri sırasında log kayıtları sırasında işlenen tüm veriler barındırma hizmet sağlayıcılarına aktarılmaktadır. İşbu işleme faaliyeti İnternet Sitesi’nin yönetimi ile alakalı olarak sürdürülmekte ve web sitesinin çalışmasını sağlamak için gerekli olduğu için yapılmaktadır. Tüm bu faaliyetler Kanun’un 5’inci maddesinin 2’nci fıkrasının f) bendi gereğince veri sorumlusunun meşru menfaati kapsamında yapılmaktadır.

İLETİŞİM

Bizimle iletişime geçmeniz halinde tarafınızca bize iletilen verileriniz (adınız soyadınız, mesleğiniz, cinsiyetiniz, çalıştığınız firma, adres, e-posta bilgileriniz) ve mesajınız iletişim faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla Kanun’un 5’inci maddesinin 2’nci fıkrasının d) bendi gereğince ilgili kişinin kendisi tarafından alenileştirmesi hukuki sebebine dayanarak işlenmektedir.

NEWSLETTER

Grohe olarak, hizmet ve ürün yelpazemiz hakkında düzenli olarak sizlere özel hazırlanan bilgilendirmeler için bültenler göndermekteyiz. Bülten alabilmek için kaydolmanız sırasında, tarafınızca girilen verileriniz (a-soyad, cinsiyet, kişi grubu, çalışılan firma, adres, e-posta adresi, ilgilendiğiniz alanlar) işlenmektedir.

Bu sayılı verilerin Grohe tarafından işlenebilmesi ve tarafınıza bülten gönderilmesi için “Evet, Grohe Bülten almak istiyorum. İstediğim zaman bülten aboneliğimi iptal edebilirim.” İfadesinin yanındaki kutucuğun tarafınızca onaylanması gerekmektedir.

Bülten için kayıt işleminin tamamen aktif olabilmesi için kaydolduktan sonra size bir e-posta gönderilir ve kaydınızı onaylamanız istenir. Kayıt sürecini e-posta üzerinden onaylamanız halinde başvurunuz kayıt ve onay tarihi ile IP adresiniz üzerinden kaydedilir. Bültenlerin gönderilmesi için işbu veriler bülten gönderim hizmeti sağlayıcılarına aktarılmaktadır.

SATIN ALMA İŞLEMLERİ

Mal satış işlemlerinin yürütülmesi ve uzaktan satış sözleşmesinin ifası amacıyla sipariş verileriniz Kanun’un 5’inci maddesinin 2’nci fıkrasının c) bendi kapsamında işlenmektedir.

Sipariş verileriniz (ad soyad, adres, e-posta ve telefon) teslimatı gerçekleştirecek firmaya lojistik faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla yine aynı hukuki sebebe dayanarak aktarılır.

İşlem verilerinizi (ad soyad, sipariş tarihi, ödeme şekli, sevk tarihi ve/veya makbuz tarihi, varsa ödeme miktarı ve varsa banka bilgileri veya kredi kartı bilgileri) ödeme işleminin yürütülmesinden sorumlu ödeme servis sağlayıcısına yine aynı hukuki sebebe dayanarak aktarılır.

ÇEREZLER

İşbu aydınlatma metninde sitemizde hangi amaçlarla hangi tür çerezlerin kullanıldığı ve bu çerezleri nasıl kontrol edebileceğiniz bilgileri de sizlere sunulmuştur. Grohe olarak internet sitemizde kullandığımız çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, bunların türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir veya sitemize yeni çerezler ekleyebiliriz. Dolayısıyla şirketimizin işbu aydınlatma metnine ilişkin değişiklik yapma hakkı saklıdır.

İnternet sitesindeki çerezler yoluyla işlenen kişisel verileriniz internet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilme amacıyla işlenmektedir. Buna ilaveten sizlerin internet sitesi üzerinden gireceği e-posta adresiniz yoluyla işlenen iletişim verileriniz ise, sizlere şirketimiz hakkında bilgilendirme mailleri göndermek amacıyla işlenmektedir.

İşlenen kişisel verileriniz yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde hizmet alınan ajanslar ile paylaşılmaktadır; ancak kanunen gerekli olduğu hallerde yetkili kamu kurumlarıyla da paylaşılabilir.

Çerez Nedir ve Neden Kullanılmaktadır?

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır.

İnternet Sitesinde Kullanılan Çerezler Nelerdir?

İnternet sitesi içerisinde Google Analytics çerezleri kullanılmaktadır.

Hangi Çerezler Hangi Amaçlarla Kullanılmaktadır?

Google Analytics çerezleri sayesinde basit site performanslarını takip etmek için analizler alınmaktadır.

Çerez İsim Açıklama, Süre ve Tercihler
Google Analitycs








anonymizeIp ()








Bu tür çerezler tüm istatistiksel verilerin toplanmasını bu şekilde Sitenin sunumunun ve kullanımının geliştirilmesini sağlar. Google, bu istatistiklere toplumsal istatistikler ve ilgilere ilişkin veriler eklemek suretiyle, kullanıcıları daha iyi anlamamızı sağlar.
Sitemiz, 1600 Amphitheater Parkway Mountain View, CA 94043 USA adersinde mukim Google LLC tarafından sunulan Google Analitik hizmetini kullanmaktadır. Söz konusu hizmet kapsamındaki çerezler ile toplanan veriler sadece internet sitesi kullanımına ait istatistiksel anonim veri olup, ABD’de bulunan Google sunucularına aktarılmakta ve söz konusu veriler Google’ın veri koruma ilkeleri ile uyumlu olarak muhafaza edilmektedir. Google’ın analitik veri işleme faaliyetleri ve kişisel verilerin korunması konusundaki ilkeler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için buraya tıklayabilirsiniz.
Çerezlerin Kontrolü:  http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Google İş Ortağı Ağı'nda Google verilerinin kullanımı Hakkında:
http://www.google.com/intl/de/policies/privacy/partners/
www.google.de/privacy_ads.html


Daha falza bilgi için: https://policies.google.com/privacy?hl=en&gl=en
New Relic

İnternet sitesinin kullanımının analizini sağlamaktadır. İnternet sitesinin kullanımıyla ilgili çerez tarafından depolanan bilgiler (IP adresiniz dahil) ABD'deki NewRelic sunucusuna iletilir.
NewRelic, internet sitesini kullanımınızı değerlendirmek, web sitesi operatörleri için web sitesi etkinliği hakkında raporlar hazırlamak ve web sitesi etkinliği ve internet kullanımı ile ilgili diğer hizmetleri sağlamak için depolanan bilgileri kullanacaktır.
Daha fazla bilgi için: https://newrelic.com/termsandconditions/privacy
Google ReCAPTCHA








Yorum bölümünü ve web sitelerimizin giriş formlarını spam ve kötüye kullanımını önlemek amacıyla harici servis olarak reCAPTCHA kullanılmaktadır. Bu hizmet, 1600 Amfitiyatro Parkway, Mountain View, CA 94043 USA adresinde mukim Google Inc, (bundan sonra “Google” olarak anılacaktır) tarafından sağlanan bir hizmettir. reCAPTCHA, insan kaynaklı girdiler ile otomatik yazılım tarafından kötüye kullanılanlar (botlar olarak da adlandırılır) arasında ayrım yapmayı mümkün kılar. Hizmeti kullanırken, aşağıdaki veriler Google’ın ABD’deki sunucularına iletilecektir:
-       Yönlendirme URL'si
-       Kullanıcının IP adresi
-       Kullanıcının "reCAPTCHA" onay kutuları alanındaki fare hareketlerinin yanı sıra giriş davranışı
-       Google Hesabı: Kullanıcı aynı anda Google Hesabı'na giriş yaptıysa, bu tanınır ve atanır
-       Kullanılan tarayıcı hakkında bilgiler, tarayıcı boyutu, tarayıcı çözünürlüğü, tarayıcı eklentileri, dil ayarları, tarih
-       Sayfadaki fare ve dokunma olayları
-       Web sitesinin betikleri ve sunum talimatları
-       Çerezler
Daha fazla bilgi için: https://policies.google.com/privacy?hl=tr&gl=tr 

Bu tabloda yer alan tüm bilgiler doğru ve eksiksiz olması açısından kontrol edilmelidir, kontrolü tamamlandıktan sonra yayımlanmamasını rica ederiz

İşbu aydınlatma metninde işlendiği ifade edilen tüm kişisel verileriniz, kanunen gerekli olduğu hallerde yetkili kamu kurumlarıyla da paylaşılabilir.

KİŞİSEL VERİ SAHİBİ OLARAK HAKLARINIZ NELERDİR?

Kişisel veri sahipleri Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11’inci maddesi kapsamında aşağıda listeli haklara sahiptirler:

-       Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

-       Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

-       Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

-       Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

-       Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

-       Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

-       İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

-       Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Tüm bu listeli taleplerinizi, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe göre, veri sorumlusuna ait tüm bilgilerin de yer aldığı ekli başvuru formunu  doldurmak suretiyle Grohe’a iletebilirsiniz.

Veri Sorumlusu Bilgileri

Unvan: Grome İç ve Dış Ticaret A.Ş.

Vergi No/Daire: 4110474527 / Ümraniye V.D.

Adres: Saray Mah. Siteyolu Cad. Anel İş Merkezi No: 5/4 Ümraniye/İstanbul

Adres: grometicaret@hs01.kep.tr

Bu tabloda yer alan tüm bilgiler doğru ve eksiksiz olması açısından kontrol edilmelidir, kontrolü tamamlandıktan sonra yayımlanmamasını rica ederiz

Veri Sahibi İlgili Kişi Başvuru Formu link olarak eklenmelidir.

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website and to improve the relevance of our communications with you. If you continue browsing our website, we’ll assume that you accept the use of cookies on the GROHE website. You can find detailed information about how cookies are used on the following page: Privacy